Ingenieurs zijn de slimste studenten, teminsten, dat staat er toch in de Guido (dat boekje dat je kan meerippen vanop school). De KU-Leuven heeft onderzoek gedaan naar het IQ van de studenten in verschillende studierichtingen. En wat blijkt? de burgelijk ingenieurs zijn gemiddeld het slimst! Nuja, niets nieuws onder de zon denk ik dan, die richting staat er om bekend de moeilijkste te zijn voor zover ik weet..

Op de tweede plaats komen de Bio-ingenieurs, wiskundigen en informatici. Zot zover mijn droom om later nog een master in de informatica te behalen, want ik vrees dat het gemiddelde IQ recht evenredig is met de moeilijkheidsgraad van de richting, en euhm, ik denk niet dat ik het zou aankunnen dus ;)

de groep die het minst hoog scoort zijn de toekomstige kleuteronderwijzers.. En al de rest ligt ertussen natuurlijk.

de studenten die hogeschoolopleidingen (ook de masters)  volgen, scoren gemiddeld lager dan de mensen die aan de universiteit zitten (logisch zeker?), behalve de industrieel ingenieurs, die zouden beter scoren dan de studenten die rechten of pol en soc volgen..