Zoals velen wel weten is het mijn droom om later zelf een bedrijf(je) (een beetje ambitie mag wel hé) op te starten.. Toen ik daar vandaag wat informatie over opzocht kwam ik een leuke site tegen.

Op die site staat er ook een testje van 20vragen die bepaald wat voor leider je bent. Ze vergelijken je met 4 mensen uit de strip Asterix & Obelix: Obelix en Co. Het gaat om de centurion (baas van een Romeins kamp) , Julius Caesar (Imperator) , Abraracourcix (dorpshoofd) en Adolescentus (adviseur van Julius Caesar)

Volgens de test lijk ik op Julius Caesar. Ik ben nogal vereerd hierdoor Maar als ik de duiding erbij lees klopt ze wel voor een groot stuk bij mij. Ik neem graag de eindbeslissingen, maar ik laat mij ook graag omringen door mensen die er iets van kennen, en mij kunnen adviseren. :D

Hieronder post ik nog gewoon een stuk van de resultaten van de test. Blijkbaar staan er alleen positieve feiten in die tekst, maar aangezien Caesar vermoord is zal het wel niet allemaal zo positief zijn om op hem te lijken :P

Het effect van de creatieve drijfveer: de verleiding is groot voor de leider om te denken dat hij slimmer of wijzer is dan zijn ondergeschikten. Nochtans, als de leider de creatieve bronnen van zijn medewerkers aanspreekt, zal hij oplossingen krijgen die hij zelf nooit had kunnen bedenken. Caesar zou nooit op het idee zijn gekomen om een markt voor Gallische menhirs op te zetten om de onverzettelijke Galliërs te verslaan. De creatieve bronnen van je medewerkers aanspreken, is makkelijk. Daartoe volstaat deze ene vraag : ‘Wat stellen jullie voor ?’

Time management: door de taak om een strategie uit te werken te delegeren aan zijn medewerkers, maakt Caesar tijd en mentale energie vrij voor andere taken. In het Romeinse keizerrijk was het Gallische Dorp niet het enige probleem waarmee hij moest afrekenen.

Mijn kind, schoon kind: zelfs ouders die in het algemeen gek zijn op kinderen, zullen altijd een voorkeur hebben voor hun eigen kroost. Hetzelfde geldt voor ideeën en projecten: een medewerker zal meer motivatie aan de dag leggen als hij zich kan bezighouden met zijn idee, zijn ‘kind’, dan als hij babysitter moet spelen voor de ideeën van de baas. Door aan zijn medewerker te vragen op welke manier hij het doel zou bereiken, geeft de leider hem de kans zich het project toe te eigenen en zichzelf te motiveren. Motivatie is een van de pijlers van succes en daarom is de vraag ‘Wat stellen jullie voor?’ dé sleutel tot succesvol leiderschap.

Wat voor bedrijfsleider ben jij?